Miten voin auttaa?

Jokaisille apukäsille on tarvetta!

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi täällä. Jäsenmaksuista kertyvät tuotot käytetään Maukula ry:n toiminnan hyväksi, mm. toimitilan kustannuksiin ja kissojen eläinlääkärikuluihin.

Lahjoitukset

Otamme vastaan lahjoituksia. Voit lahjoittaa esimerkiksi

 • Kissanruokaa
 • Kissanhiekkaa
 • Mato- ja loishäätölääkkeitä
 • Vanhoja kodintekstiilejä (voi olla reikiä, mutta ei likaisia)
 • Kissojen kantokoppia
 • Kissanvessoja
 • Kiipeilypuita
 • Leluja

Lahjoituksia otetaan vastaan esimerkiksi Käpäläväessä, Kalevan Musti ja Mirri -myymälässä, Maukulan toimitilalla (ota yhteyttä maukula@maukula.com) sekä tapahtumissamme.

Maukulan pöytä Kirpputori Tarinassa
Maukulan pöytä Kirpputori Tarinassa

Kirpputori

Tee ostoksia Maukulan kirpputoripöydästä. Maukulan pysyvä kirpputoripöytä löytyy Kirpputori Tarinasta numerolla B6.  Muista kirpputoripöydistä ilmoitamme sosiaalisen median kanavissamme.

Voit myös lahjoittaa hyväkuntoista kirpputoritavaraa. Ota yhteyttä maukula@maukula.com.

Hoitorinki

Haluatko päästä puuhailemaan kissojen kanssa Maukulan arjessa?

Hoitorinkiläisillä on säännölliset vuorot päivittäin klo 9-12 ja 18-21, jolloin huolehditaan toimitilan kissojen terveydestä ja tilojen siisteydestä. Vaihtoehtoisesti voit tulla mukaan myös varavuorolaiseksi mikäli et pysty sitoutumaan mihinkään tiettyyn ajankohtaan. Kaikkiin tehtäviin annetaan kattava perehdytys. Hoitotehtävien lisäksi kerran kuussa järjestetään hoitorinkipalaveri, johon osallistuminen olisi suotavaa.

Voit ilmaista kiinnostuksesi hoitorinkiläisenä työskentelyyn osoitteeseen maukula@maukula.com. Kerro sähköpostissa hieman itsestäsi ja kissakokemuksestasi. Hoitorinkiläisenä toimiminen on vapaaehtoistyötä.


Kissakummit

Kissakummit käyvät Maukulan toimitilalla leikkimässä kissojen kanssa ja totuttamassa kissoja ihmisten läsnäoloon hoitovuorojen aikana. Voit ilmaista kiinnostuksesi kissakummina työskentelyyn osoitteeseen maukula@maukula.com. Kissakummina toimiminen on vapaaehtoistyötä.


Sijaiskotina toimiminen

Maukula etsii jatkuvasti uusia sijaiskoteja kissoille! Sijaiskoti tarjoaa kodittomalle kissalle väliaikaisen kodin ennen lopullisen kodin löytämistä. Yhdistys maksaa kissan ylläpidon (hiekka, ruoat, lääkkeet) ja eläinlääkärikustannukset.

Sijoitettava kissa saattaa olla hyvin arka, eikä välttämättä ole tottunut ihmisiin. Sijaiskodin on ymmärrettävä, että tälläisen kissan kesyttäminen vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Kokemus on suotavaa, mutta ei pakollista. Yhdistys tarjoaa ohjeistusta ja tukea aina tarvittaessa.

Sijaiskodilta vaaditaan valmiutta reagoida sijoituspyyntöön lyhyelläkin varoitusajalla ja mahdollisuutta eristää sijoitettava kissa mahdollisista muista kodin eläimistä. Yhdistys tarkastaa sijoituskodin sopivuuden toimintaan aina sijaiskotihaastattelun yhteydessä. Sijaiskodin kanssa tehdään sijaiskotisopimus, jonka ehtoja molemmat osapuolet sitoutuvat noudattamaan.

Jos olet kiinnostunut sijaiskotitoiminnasta, ole yhteydessä maukula@maukula.com. Kerro viestissä itsestäsi ja siitä, millainen sijaiskoti olisit.


Muu apu

Voit auttaa Maukulaa myös muilla tavoilla:

 • Kutsu kaverit tykkäämään Maukulasta Facebookissa.
 • Leivo Maukulan kahvitustapahtumiin.
 • Oletko kätevä käsistäsi? Tee Maukulalle erilaisia myyntituotteita.
 • Onko lähistölläsi joku tapahtuma, esimerkiksi kaupunginosapäivä tms? Vinkkaa siitä Maukulalle.
 • Oletko yrittäjä? Haluatko antaa hyväntekeväisyyshuutokauppaan lahjakortin palveluihisi?

Ota yhteyttä maukula@maukula.com.