Kotihaastattelu

Usein kysytyt kysymykset kotihaastattelusta

Voinko ottaa kotihaastatteluun mukaan kissani/koirani?

Kotihaastatteluun ei missään tapauksessa saa tuoda eläimiä riippumatta siitä, onko haastattelu toimitiloilla vai sijaiskodissa. Kissan ja toisen kissan/muun eläimen tutustuttaminen toisiinsa on prosessi, jossa hyvällä tuurilla menee useita viikkoja, huonommalla monen monta kuukautta. Tunnissa tai parissa et tule saamaan mitään vastausta siihen, tulevatko eläimet toimeen vai eivät. Todennäköisesti siinä hetkessä eläimet eivät tule keskenään toimeen ja kokeilun ainoa anti on stressaantunut eläin sinulla ja stressaantuneet kissat meillä. Emme myöskään halua ulkopuolisia eläimiä tiloillemme, koska emme tiedä, missä ne ovat olleet ja onko niissä jotain loisia/sairauksia, joista omistaja ei ole tietoinen. Tämä voi toki tapahtua myös toisinpäin.

Voinko ottaa kotihaastatteluun mukaan henkilön x?

Mikäli tulet kauempaa ja tarvitset kuskin kotihaastatteluun, kuski voi tulla kanssasi haastatteluun. Lähtökohtaisesti voit ottaa haastatteluun mukaan samassa taloudessa kanssasi asuvia henkilöitä, jotka tulevat muutenkin olemaan osa kissan elämää, mikäli se luoksesi muuttaa. Ilmoitathan kuitenkin etukäteen, montako henkilöä taloudestanne on tulossa.

Huomioithan myös sen, että mikäli tuot pieniä lapsia mukanasi, olet vastuussa heistä haastattelun aikana. Usein haastatteluosa tuntuu lapsista pitkältä ja he alkavat kierrellä tiloilla kurkkien ja työnnellen käsiä eri paikkoihin. Monet tiloilla olevista kissoistamme eivät ole tottuneita kosketukseen ja voivat napata käteen kiinni, jos joku sellaisen heidän eteensä tunkee.

Matka on niin pitkä, että Teams-tapaaminen sopisi minulle paremmin. Onnistuuko se?

Emme tee kotihaastatteluita etäyhteyksillä, vaan se vaatii aina toimitiloillemme tai sijaiskotiin saapumisen riippuen siitä, missä juuri sinua kiinnostava kissa sillä hetkellä asustaa. Emme luovuta kissaa ilman, että henkilö on sen tavannut ja etäyhteydellä kissan tapaaminen ei ole sama asia, kuin fyysisesti samassa tilassa kissan kanssa oleminen. Monesti ihminen tajuaa kissan nähdessään ja sen käytöstä tarkkaillessaan, jos kissa ei olekaan sellainen, mitä hän on ajatellut.