Luovutusmaksu

Usein kysytyt kysymykset luovutusmaksusta

Paljonko kissa maksaa?

Meiltä adoptoitavat kissat on hinnoiteltu seuraavasti:

Aikuinen kissa - 200€

Kaksi aikuista - 350€

Pentu - 250€

Kaksi pentua - 450€

Aikuinen + pentu 400€

Hintamme eivät ole neuvoteltavissa.

Voiko kissan luovutusmaksun maksaa osissa?

Kissan luovutusmaksua ei voi maksaa osissa. Kissaa hankkiessa taloudellisen tilanteen pitää olla sen verran stabiili, että kissaa pystyy tarvittaessa käyttämään eläinlääkärissä ilman, että oma talous joutuu syöksykierteeseen laskun ollessa useamman sata euroa. Kissan luovutusmaksu tulee olemaan yksi pienimmistä kissaan liittyvistä kustannuksista sen elinkaaren aikana ja jos sen maksaminen tuottaa haasteita, kannattaa kissan hankintaa lykätä siihen asti, että oma taloudellinen tilanne on parempi. Otathan myös huomioon, että kissan hoitamatta jättäminen on laitonta ja varattomuus/hoidon kalleus ei ole syy jättää viemättä kissa lääkäriin.

Miksi peritte kissasta niin paljon rahaa?

Kaikki meiltä lähtevät kissat on rokotettu, sirutettu, madotettu useampaan kertaan ja leikattu. Leikkaamme myös pennut ennen luovutusta. Lisäksi otamme Fiv/FeLV-testit kaikista yli 6kk ikäisistä kissoista, jotka ovat oleskelleet ulkona ennen meille tuloa / joilla on ollut muu mahdollinen riski saada ko. tauteja. Mikäli kissasta on löytynyt muita vaivoja hoidon yhteydessä, hoidamme myös ne kuntoon ennen luovutusta. Tästä ei koidu lisämaksuja uudelle kodille, paitsi mahdollisen jatkohoidon osalta, jota me emme voi hoitaa (esimerkiksi kissa tarvitsee vaikkapa hammastarkastuksen vuoden välein). Mahdollisista lääkityksistä / jatkohoitoa vaativista asioista kerromme kodinetsintävaiheessa tarkemmin, mutta niistä mainitaan jo kodinetsintätekstissä.

Pelkästään jo perustoimenpiteiden (rokotukset, sirutukset, madotukset, leikkuut, Fiv/FeLV-testit) kokonaissummat ovat yhden kissan osalta sellaisia, että luovutusmaksu kattaa ne hädin tuskin. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita kustannuksia, mitä kissasta meille aiheutuu. Hiekat, ruuat ja tarvikkeet maksavat myös, jonka lisäksi toimitilasta, jossa kissat asuvat, on maksettavana vuokra, sähkö, vedet, vakuutukset, remontointikustannukset yms. Mikäli kissa tarvitsee jostain syystä käyttää esimerkiksi hampaanpoistossa tai päivystyksessä, tulee siitä jo monen sadan euron lisäkustannus.

Varsinaisen kulukorvauksen lisäksi luovutusmaksulla on myös toinen funktio, joka on kissan suojeleminen. Ihmiset kohtelevat usein paremmin sellaisia asioita, joista ovat joutuneet jotain maksamaan, kuin niitä, jotka ovat saaneet ilmaiseksi. Mikäli kissaa ottaessa ei ole varautunut maksamaan paria sataa euroa, miten on varautunut hoitamaan esimerkiksi yli tuhat euroa maksavan akuutin päivystyskäynnin, jos sellaiselle tulee tarve?